jueves, 3 de septiembre de 2009

Bona nit senyor pregoner



El divendres comencen les festes Quinquennals d'Ulldecona, per la gent que ens sentim part del poble, son sense dubte les més esperades, només es celebren una vegada cada 5 anys. Particularment, aquestes festes seran especials, no tots els anys un amic es el pregoner de les festes del seu poble. Segurament no estarem ni la meitat de nerviosos que ell, ni tindrem el sentit de responsabilitat tant present perquè tot surtigue bé com ell, però si que, els que el coneixem estem emocionats de que sigue el pregoner de les Festes Majors d'Ulldecona.
No acabaríem el blog d’avui si tingués que començar a parlar de la seua carrera professional ni de l’amistat que tenim, tampoc es la intenció. No cal dir que Xavi, es una d’aquelles persones que coneixes que sempre es mante en el TOP 5 en treball i constància.
Demà es convertirà en el pregoner més jove que Ulldecona ha tingut mai, mèrits no li falten. Recordo l’etapa que vam viure al poble, just abans d’anar a viure a la vil la universitària a Barcelona a estudiar, com caminant pel carrer major i el casc antic ens imaginàvem la Ulldecona del futur, a lo millor alguns dels projectes encara deuen estar en algun calaix. Imaginàvem tot el carrer major peatonal, la plaça feta en marbre, i una placa de la Mera diferent, no anàvem mal encaminats...
Vam tenir moments durs també, quan RENFE ens va traure els trens Talgo hotels que per a natros eren l’únic mitja de transport per tornar cap al poble cada cap de setmana des de Barcelona, ens vam organitzar en Col·lectiu Joves del Tren. Culminant en una manifestació històrica pels carrers d'Ulldecona. Després de molts sofocons RENFE va posar els actuals trens que encara es mantenen.
La qüestió era participar i col.laborar per millorar la vida d'Ulldecona, com dèiem en Xavi "natros ja estem aquí". Demà serem natros els que l’escoltarem, en un pregó més que polit, interessant i que ens farà reflexionar.
Bona nit senyor pregoner.

No hay comentarios:

Publicar un comentario